Close

Organizacija veteranskog malonogometnog turnira je pakao. I dok se po seniorskim turnirima uredno skupi 20, 40 pa i više ekipa, za veteranski turnir to baš i nije slučaj. U ovim godinama problem je skupit ekipu i za hakl, whatsapp grupa je sve punija sa “igračima sa strane” ali dolasci se sve više smanjuju.

A mi smo u protekla dva vikenda u Zagrebu imali čak dva veteranska malonogometna turnira! Prvi je igran u čast Cice Kranjčara i skupilo se 18 ekipa. Reklo bi se očekivano, dobra priča, nastupili su Niko i ostale legende Dinama i na kraju bio je i dobar nogomet.

Na terenu ŠRD Kozjak ovog vikenda igrao se veteranski malonogometni turnir Kozjak 2021. Za razliku od prvog, intimniji i sa nešto manjim brojem momčadi ali sa vrhunskom atmosferom. Skupilo se stotinjak igrača raspoređenih u 12 momčadi. Od tih 100 znaš gotovo sve. Sa nekima si igrao u istom klubu, sa nekima si odigrao bezbroj međusobnih susreta. Odigrali ste stotine turnira, sa nekima si se napio par puta, a da dan danas ni ti ni on ne znate kako se koji zove, ali znate se – sa hakla! I tako već dvadeset-trideset godina.

Titulu i nagradu od 6.000 kn odnijela je momčad Poliklinika Ribnjak. Doktori su do finala došli uglavnom minimalnim pobjedama da bi u finalu odigrali neriješeno sa momčadi M-Transporti. U ruletu sedmeraca bolje su se snašli Doktori i slavlje je moglo početi.  Treće mjesto osvojila je ekipa Padma za koju su nastupali i sami organizatori turnira Željko Šimić i Nikola Smolčić. Pobjednici Cicinog turnira svoje su natjecanje završili u četvrtfinalu, a momčad Senjak-hoteli nije uspjela proći ni skupinu. Senjak-hoteli su inače prvaci Hrvatske u kategoriji veterana ali u velikom nogometu.

Sve utakmice igrane su na odličnom terenu sa umjetnom travom na Kozjaku, a sve rezultate i poredak možete vidjeti ovdje.

Za najboljeg igrača veteranskog malonogometnog turnira Kozjak 2021 proglašen je Siniša Ferenčak, a najbolji strijelac bio je Ivica Šajfar.

Na ovim veteranskim turnirima najbolje izgleda prolaze momčadi sa samcima i rastavljenima, a oni koji to nisu, na najboljem su putu da postanu, pogotovo kada su dva turnira u ovako kratkom vremenskom roku. Kako bilo, jedva čekamo novi veteranski turnir, novo druženje i stare poznate face.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *